Kaip išsirinkti kavos aparatą savo namams

Kaip išsirinkti kavos aparatą savo namams (Kur apsistoti – automatinis kavos aparatas ar įprastas kavos virimo aparatas?) Kaip išsirinkti kavos aparatą savo namams

Kaip išsirinkti kavos aparatą savo namams (kur apsistoti – automatinis kavos aparatas ar įprastas kavos virimo aparatas?)
„Kaip gražus yra ką tik užplikytos kavos kvapas. Galite valandų valandas sėdėti prie puodelio ir įkvėpti šio dieviško aromato. Manoma, kad kava yra estų gėrimas. Tai šildo ir kūną, ir sielą. Ir sustiprina jausmus … Suteikia palaimą. Nenuostabu, kad kai kurios kavos kainuoja daugiau nei geras vynas. Daugelis žmonių mėgsta patys išsivirti kavos. Jei sumalate grūdus ir iš karto paruošiate gėrimą, tai pasirodo daug aromatingesnis. Be cukraus, išskyrus nerafinuotą cukranendrių cukrų, be abejo, jis suteikia kavos skonį ir suteikia subtilų karamelės aromatą … Net nereikia eiti į kavines, jei jau turite kavos virimo aparatą . Pats kavos ruošimo procesas yra beprotiškai įdomus. Ypač jei gaminate maistą mylimam žmogui … “(Nemokamas Lenos Filatovos romano„ Dingo internetas “ištraukos pristatymas)

Nuostabaus kavos gėrimo mėgėjai ir gerbėjai puikiai žino, kas nutinka kavai, kol ji patenka į puodelį. Sumalę pupeles turite nedelsdami pradėti kavos ruošimo procesą, nes po 15 minučių aromatas pradės dingti.

Todėl norime papasakoti apie unikalų žmonijos išradimą – apie kavos aparatus.

Tais laikais, kai žmonės virė kavą turkuose ar lašinamuosiuose kavos aparatuose, praktiškai nebėra. Juos pakeitė kavos aparatai, kurie padeda sutaupyti ne tik laiko, bet ir operacijų skaičiaus. Išcentrinės jėgos dėka, šviežiai malta kava patenka į virimo grupę, kur slėgis tiekiamas garais. Vos per pusvalandį galite išgerti skanios, savybių nepraradusios kavos.

Niekas neginčija fakto, kad vis dar naudojami filtravimo (lašinamieji) kavos virimo aparatai, taip pat espreso kavos virimo aparatai, tačiau vis tiek kavos aparatai yra daug geresni, nes viskas – nuo malimo iki virimo – daroma automatiškai. Galų gale kavos aparatas gelbsti žmogų nuo nereikalingų veiksmų – malant, pildant ir ruošiant kavą, jis beveik viską daro pats, išskyrus programavimą. Žmogus pats nustato grūdų malimo laipsnį, nustato vandens temperatūrą ir pats nustato reikiamą porcijos dydį.

Šiuo metu rinkoje yra daug įvairių gamintojų kavos aparatų, įvairių modifikacijų, turinčių skirtingas technines charakteristikas, matmenis, funkcines savybes ir įvairias kainų kategorijas.
Kokie yra pagrindiniai pateiktų kavos aparatų skirtumai ir savybės bei kaip tinkamai pasirinkti?
Mes bandysime atsakyti į šį klausimą pardavėjo ir pirkėjo požiūriu. Iš karto nustatykime, kad kalbame tik apie visiškai automatinius kavos aparatus espresso, kapučino, latte ir kitiems kavos pagrindo gėrimams gaminti.
Tarp populiariausių, plačiai atstovaujamų ir patikrintų visiškai automatinių kavos aparatų gamintojų yra: „Saeco“, „Jura“, „Delonghi“, „Bosch“, „Siemens“, „Melitta“, „Gaggia“.

Kavos aparatus galima įrengti ne tik jaukiuose apartamentuose, bet ir kavinėje. Todėl jie skirstomi į buitinius ir profesionalius. Jie skiriasi vienas nuo kito šiais parametrais. Profesionalūs kavos aparatai yra produktyvesni, turi metalinį dėklą, didelius matmenis, yra prijungti prie vandens tiekimo. Buitiniai kavos aparatai yra mažiau produktyvūs, jie beveik visada turi plastikinį, kompaktišką korpusą, o žmogus pats į juos pila vandenį. Ir, žinoma, jie skiriasi kaina. Panašumu galima laikyti tai, kad dauguma tų ir kitų kavos aparatų yra iš Italijos.

Kavos aparatai turi sudėtingą struktūrą, originalų dizainą ir puikų veikimą.
Šiandien yra daug įmonių, gaminančių buitinę techniką. Tarp jų yra ir kavos aparatų. Tiksliau būtų sakyti, kad šios kompanijos kavos aparato širdį naudoja „know-how“ ir komponentus – dažniausiai alaus gamybos grupę. Kavos gėrimas išeina iš aludarystės grupės. O, beje, Vokietijoje buvo sukurti įmontuoti automatiniai prietaisai.

Prie kavos aparato naudojimo patogumo priprantate labai greitai. Iš pradžių nėra aišku, kaip iš pupelių per kelias sekundes gaunamas espresso ar kapučino. Bet kaip malonu žmonėms, kurie ateina aplankyti jūsų, iš karto atsigerti puodelio karštos kavos. Iš tiesų 1,5–2 l vandens ir pusė kilogramo maltos kavos dedama į kavos aparato talpą. Jei nėra dažnų svečių, kavos mėgėjų, tuomet jūs patys galite naudoti šiuos 500 gramų kavos labai ilgai. Jūs netgi galite apskaičiuoti – kavos puodeliui suvartojama apie 15 gramų kavos ir 60 mililitrų vandens. Jei mes einame nuo vieno puodelio per dieną, tada kavos atsargos bus pakankamai ramios visam mėnesiui.

Kavos aparatai taip pat yra unikalūs tuo, kad jie įgyvendina visus jūsų norus, žinoma, kavos? Jūs gausite norimą malimą – smulkų ar rupų, stiprumas yra toks pats, kaip jūs galite, taip pat galite reguliuoti gėrimo temperatūrą. Ir netgi nustatykite porcijos dydį. Beje, ekspertai sako, kad puodelius geriau pašildyti taip, kad gėrimo kvapas geriau prasiskverbtų. Kavos aparatai ruošia gėrimą iš maltos kavos, iš kavos ankščių (t. Y. Tablečių), iš kavos pupelių. Tačiau dauguma kavos mėgėjų mano, kad skaniausia kava gaunama iš pupelių. Niekas nesiginčys – nėra skonio ir spalvos bendražygių, kaip sakoma.

Ir tai dar ne viskas! Šiuolaikiniai kavos aparatai yra tokie išmanūs, kad gali „kalbėti“ skirtingomis kalbomis ir netgi prisijungti prie interneto atsisiųsti naujo recepto?! Kai kuriuose modeliuose yra įmontuotas „cappuccinator“, kai pienas į prietaisą traukiamas tiesiai iš maišelio ir virsta pieno puta kažkur mašinos viduje arba išplakamas puodelyje prieš mūsų akis. Kavos aparatai taip pat gali paruošti puikų, puikaus skonio espreso kavą iš „Arabica“ arba stiprų ir aromatinį iš „Robusta“.

Keletas žodžių apie vandenį. Žinoma, geriau naudoti ne iš čiaupo, o išvalytą vandenį. Daugelyje modelių yra įmontuotas filtras, kuris yra labai patogus, taip pat yra speciali funkcija, leidžianti praskalauti vidinius vamzdelius likusiu skysčiu iš ankstesnio paruošimo, o tai yra tiesiog puiku.
Taigi, jūs sužinojote apie automatizuotų kavos aparatų pranašumus – paruoštą kavą gausite akimirksniu, nereikia nuolat pilti kavos prieš kiekvieną porciją. Tačiau nereikia pamiršti ir rūpinimosi kavos aparatu – nukalkinimo, filtrų keitimo. Be to, palyginti su kavos virimo aparatu, jis užima daug vietos. Taip pat pastebimas kavos virimo aparato ir kavos aparato kainos skirtumas.

Bet jei pasirinksite kavos aparatą ir pasirūpinsite juo, jis jums labai pasitarnaus ir netgi pasakys, kada ateis prevencijos laikas – dėka skaitiklio, kuriame užfiksuojamas paruoštų puodelių skaičius. Po dviejų šimtų puodelių ji „užsimena“, kad atėjo laikas nukalkinti, tai yra nukalkinti, kurį galite padaryti patys, vadovaudamiesi instrukcijomis, naudodamiesi specialiomis tabletėmis. Jis nepamirš „pasakyti“ ir apie pagrindinių kavos aparato elementų skalavimą, filtrų keitimą ir indo valymą ten, kur kaupiasi tirščiai.

Apibendrinkite. Į ką atkreipti dėmesį renkantis kavos aparatą savo namams.
1) Alaus gaminimo mechanizmas.
Kiekvienas prekės ženklas skiriasi nuo alaus gamybos mechanizmo ir dizaino ypatybių. Tos pačios rūšies kavos skonis bus skirtingas, jei ji bus verdama skirtinguose kavos aparatuose. Taigi, verdami atkreipkite dėmesį į kavos vartojimo diapazoną. Platus asortimentas – daugiau galimybių reguliuoti kavos stiprumą. Tai yra, kuo didesnis maltos kavos virimo įrenginio tūris, tuo stipresnis bus gėrimas.

2) Kavos aparato nustatymai.
Paprastuose, prieinamuose kavos aparatų modeliuose yra tik keli parametrai – vandens ir kavos suvartojimas vienai porcijai. Brangiuose – daug daugiau, tai yra virimo temperatūros nustatymas, aromatizacijos laipsnio reguliavimas virimo metu, paruoštų porcijų skaitiklis ir valymo nuo likučių aparato viduje funkcija, taip pat garo funkcijos tiekimas ir plakimas bei nukalkinimo funkcija valant nuo kavos aliejų ir automatinis įjungimas nustatytu laiku.

Bet kokiu atveju, pasirinkimas yra jūsų. Galime tik palinkėti, kad rastumėte „savo“ kavos aparatą, kuris atitiktų visus jūsų reikalavimus, ilgai tarnautų ir džiugintų puodeliu ar net keletu aromatingos kavos kiekvieną dieną.